Sikerrel zárult az 1. DUNA FESzT!

 
 
Kultúrákat összekötő előadás dömping várta mindazokat, akik jegyet váltottak az 1. Duna Nemzetközi Színházi Fesztiválra. A kavalkádot június 6-a és 11-e között rendezte meg a Győri Nemzeti Színház társulata, a 10. Színházi Olimpia részeként.

0. nap

Nagy izgalommal és kíváncsisággal várta a közönség és a szakma egyaránt az 1. Duna Nemzetközi Színházi Fesztivál előestéjén bemutatott EXIT című előadást, a Tomcsa Sándor Színház vendégjátékát. A katartikus élmény pedig nem maradt el, Pál-Varga Márta és Veres Orsolya alakításában a már megszokott kamaratermi közeget teljesen felborító és újragondoló előadást láthatott a közönség.  Zakariás Zalán rendezése maradandó és meghatározó élménnyel gazdagította a Kisfaludy terem látogatóit, akik az előadás után tartott közönségtalálkozón tovább folytatták a darab által felvetett kérdések megfejtését.

Galéria

Pódiumbeszélgetés az előadást követően

 


1. nap

Felpezsdült a színház körül az élet, elkezdődött az 1. Duna Nemzetközi Színházi Fesztivál a 10. Színházi Olimpia 2023 / Theatre Olympics 2023 keretében. Az ünnepélyes megnyitóra kedd délután került sor a Győri Nemzeti Színház előtti téren.

A nagyérdemű először a Férj, pirítva című előadást láthatta a Kisfaludy teremben, melyet a Stadttheater Ingolstadt művészei adtak elő. Este nyolc órától pedig a Szlovák Nemzeti Táncegyüttes - Passió című előadását csodálhatta meg a győri publikum.
A napot ezúttal is egy szakmai beszélgetéssel zártuk a Kisfaludy pódiumszínpadon, melyhez közönségünk is szabadon csatlakozhatott.

Galéria

Pódiumbeszélgetés az előadást követően

Kapcsolódó hírek: 

Győr Plusz Média - Megkezdődött Győrben az 1. Duna Feszt

Kisalfold.hu - Hat ország nyolc előadás - I. Duna Nemzetközi Színházi Fesztivál Győrben 


2. nap

Eseménydúsan telt a Duna Feszt második napja is!

A nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház saját előadását, Tamási Áron szerelmes játékát, az Énekes madarat láthatta a közönség. Mindeközben a Kisfaludy teremben teltház előtt játszotta az Újvidéki Színház a Láthatatlan kölykök című produkciót.

Mindkét előadást követően szakmai beszélgetést tartottunk a pódiumszínpadon, nemcsak a szakma számára.

Galéria

Pódiumbeszélgetés az előadást követően


3. nap 

A Duna Feszt harmadik napján a brailai Maria Filotti Színház előadásában láthatta a közönség az amerikai Pulitzer-díjas író, Donald Margules Hajótörött című művét.

Az előadást ezúttal is szakmai beszélgetés követte a pódiumszínpadon.

Galéria

Pódiumbeszélgetés az előadást követően


4. nap

Szombaton a bolgár „Szava Ognyanov” Drámaszínház Balkán Szindróma című előadását láthatta a közönség a nagyszínpadon. A darab bemutatta a bolgár társadalom elmúlt évtizedeit, végigkísérte a nézőt minden nehézségen, és furcsaságon, humorral és együttérzéssel fűszerezve.

Az előadást követő beszélgetés ezúttal sem maradhatott el Werner Krisztina kérdezte a társulatot a közös munkáról.

Galéria

Pódiumbeszélgetés az előadást követően

 


5. nap

Záróakkordként érkezett a Komáromi Jókai Színház előadása. František Langer cseh drámaíró, novellista egyik legtöbbet játszott darabját, az 1925-ben írt Külvárost láthatta a közönség. A darabot Martin Huba, a neves szlovák színész, rendező, a pozsonyi Színművészeti Főiskola egykori professzora állította színpadra.

Az előadást követően pedig ismét szakmai beszélgetéssel zártuk a napot.

Galéria

Pódiumbeszélgetés az előadást követően

 

Fotók: Jakab Anita

2023. június 12.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus