Kedves Közönségünk!

40 éves a Győri Nemzeti Színház. Többszörösen ünnep ez nekem és a társulatom számára. 37 éves pályafutásomból 18 évet győri színházas „mezben” játszottam, játszom. Színészként, rendezőként, igazgatóként; együtt Önökkel, Veletek. Pályafutásom legszebb évei ezek. Olyan csapatban, olyan városban, ahol a kőszínháznak közel 230, mai épületének 40 éves története van.

Ünnepelünk. Úgy gondoltam, ha a klasszikusokhoz nyúlunk vissza, méltóképpen tiszteleghetünk a színház múltja előtt, irányt mutatva a jövőnek. A jövő pedig már itt van. A közelgő színházfelújítás méltó lezárása a legutóbbi 40 évnek. Az újjáépülő színházépület reményekkel, megvalósuló álmokkal teli új fejezetet nyit Győr város kulturális életében.

Köszönöm, hogy, amikor már magam sem hittem, hogy ez lehetséges, Önök még mindig évről évre több bérletet vásárolnak, és megtisztelnek minket szeretetükkel. Nagyon örülnénk, ha nem fordulnának el tőlünk a nehezebb időkben, és bizalmat szavaznának abban a két évadban is, amikor a színháznak új erőpróbát kell kiállnia. Kérem Önöket, kísérjenek minket végig ezen az úton, ahol együtt haladunk a múltból a jövő felé.

Az ünnepi, klasszikus évaddal búcsúzik a színház a jól ismert épülettől, hogy hamarosan újra találkozhassunk a szokott és egyben vadonatúj helyen.

 

Forgács Péter
igazgató
Győri Nemzeti Színház