TartALMAS kiállítás hetedszer a színházban

 
 
Az évad végéhez közeledve hetedik alkalommal nyitották meg a Győri Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével a TartALMAS Tábor ifjú résztvevőinek képeiből összeállított fotókiállítását.

A tábor ötlete 7 évvel ezelőtt született meg, mikor Venczel Kovács Zoltán, színész és Bedi Eszter, rendezőasszisztens elhatározták, tartalmas kikapcsolódást szerveznek a nyári szünetet töltő gyerekek számára. Tóth Zoltán, operatőrrel és Ströck Barbara és Horváth M. Lilla táncpedagógusokkal úgy döntöttek, évről-évre közösségi élménnyel, tanulással, sok játékkal és különböző művészeti ágak mélyebb ismeretével ajándékozzák meg a 10-16 éves korosztályba tartozó gyerekeket. A táborozók kipróbálhatják magukat  tánc-, szín- és képzőművészetben, digitális fotózásban. A nyári kurzusokon a győri kulturális élet prominensei foglalkoznak a gyerekekkel. A program végén minden évben gálaműsoron mutatják be a szülőknek, barátoknak a foglalkozásokon tanultakat.
Immár hagyomány, hogy az előző évi táborban született fotókat a Győri Nemzeti Színház előcsarnokában tárják nagyközönség elé, a kiállítást idén Szarka Fedor Guido, képzőművész az alábbi szavakkal nyitotta meg:
"TÁNC, MOZGÁS, IMPROVIZÁCIÓ, DIGITÁLIS FOTÓZÁS, KÉZMŰVESSÉG, GASZTRONÓMIA micsoda fontos területei ezek egy kiteljesedni vágyó léleknek.
S ez nem is teljes summázata a TARTALMAS tábor tevékenységeinek.
Immáron hetedik éve vonzzátok magatokhoz a fiatal alkotni vágyókat. Győr kulturális, alkotó közegének fontos szereplői, meghatározói vagytok. Tudásotok, s annak átadása, átörökítése predesztinál titeket erre. A TartALMAS táborok kiváló alkotó műhelyekké váltak a kezeitek alatt. Hiteleteket minden tanítvány sikere erősíti.
Az itt megnyíló kiállítás is, mely a legutóbbi tábor digitális fotókurzusának válogatott anyagát mutatja be, jól példázza, hogy a művészet megélése, egy látásmód felébresztése, gondozása, fejlesztése gyakran jár kézzel fogható, adott esetben szemünkkel befogadható eredménnyel."

2016. április 06.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

    • Bevezető kép
    Lapozza át online műsorfüzetünket!
    Ahogy már megszokhatták, idén is lehetőséget biztosítunk Önöknek, hogy akár kézhezvétel előtt online átlapozhassák a következő évados műsorfüzetünket.
     
    2024. május 08.
    • Bevezető kép
    HOBO - Vadászat 40
    A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép.…
    2024. május 03.