Hajdu Tibor: Bozsik Cucu után Hanyistók

 
 

(Kétszer) három a győri igazság

Jött, látott, és győzött, hamar megkedvelte a győri közönség az addig számos filmben és sorozatokban látott fiatal színészt. Hajdu Tibor szeptember 25-én belépett a harmadik X-be: nyírkércsi általános iskola, baktalórántházi középiskola után szülei tragikus halála szabott új irányt életének, a labdarúgás helyett a színművészet irányába. A Színház és Filmművészeti Egyetem (Zsótér Sándor és Börcsök Enikő osztályában) elvégzését követően két esztendőt szerepelt Salgótarjánban, de tavaly már fontos feladat várta Győrben.


Mennyire számított kihívásnak Bozsik Cucu szerepe a Puskás, a musicalben?

Annyiban könnyebb volt a helyzet, hogy egy kész előadást kellett Budapestről adaptálni. Nem volt szokványos próbafolyamat, a meglévő koncepció adta a feladatot, amelyben először dolgoztam Szente Vajkkal. Jó élmény volt vele a munka, különös jelentőséget pedig az adott az egésznek, hogy Bozsik József életre keltésével összemosódott a két nagy szerelmem, a labdarúgás és a színművészet. A darab által ráadásul nyertem egy barátságot, a Puskás Öcsit alakító Veréb Tamással, s ez a barátság azt hiszem, egy életre szól.

211208 192305 GSC 0275 a4size oroszsandor

Hogyan sikerült a második munka, A végítélet napja?

Egészen másfajta eszközrendszert és idegrendszert követelt meg. Prózai darabban, kevés külső eszköz állt rendelkezésünkre, lényegében naturalista módon kellett ábrázolni egy tragikus történet karaktereit.

220323 193837 GSC 3494
Máris következett a harmadik stáció, a Képzelt beteg…

A végítélet napjával együtt ez már a harmadik közös munkám a rendezővel, Zakariás Zalánnal. Az első még a Frankie, a király és a kárhozott című Sinatra-est volt, amelyben rendőrként vagyok végig jelen a színen, lényegében a történet keretszerkezetének megtámogatására. A Képzelt betegben Argan lányának kérőjét alakítom, ami önmagában is élvezetes feladat, és számomra az sem mellékes, hogy Csankó Zoltán személyében olyan művész a partnerem, aki ifjúkorom meghatározó alakja volt.

fb A képzelt beteg ojp 96
Ennyi után már jöhetne egy újabb főszerep is, nemde?

Jön is. Tamási Áron novemberben bemutatásra kerülő művében, az Énekes madárban én leszek Móka, ez a név kifejezi a szerep jellemét is. Egyébként a mű egyedülálló történet a szerelemről. Plusz egy személyes érdekesség: először rendez engem az igazgató úr, Bakos-Kiss Gábor, az unokabátyám.


Ismeri már az évad további munkáit is?

Mindkettő ifjúsági előadás, az egyik a Jakabak, amelyet fiatal pályatársam, Móczár Bence rendez. A másik a győri színház Molnár Ference, azaz Kszel Attila által interpretált Hanyistók története, őt majd nekem kell megformálnom.


A hansági rege főszereplőjének jelmezéhez úszóhártya is tartozik majd?

Nem, azt Sztanyiszlavszkij módszerével belülről fogok növeszteni. De most számolom, hogy két év alatt ez lesz a hatodik győri szerepem. Úgy látszik, nekem Győrben kétszer három a magyar igazság.


Mohay Gábor

2022. október 27.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus