Kis suttogás

 
 

“Állj meg ember, vedd már észre, suttognak mások is az ajtó mögött, bármilyen halk is, halld meg végre: miértünk őrjöngve ordít a Föld” - szól a refrén a legújabb karantén-dalban, mely péntek este robbant be az otthonokba, csupán az első huszonnégy órában hetvenezren hallgatták meg. Szemenyei János színész, zeneszerző és Horgas Ádám rendező, dalszövegíró szerzeménye egy példaértékű összefogás eredménye. A Kis suttogás című dalban ugyanis 168 magyar művész - köztük társulatunk színészei - éneklik a remény dalának egy-egy sorát.

A pusztító koronavírus-járvány megfékezésére megfogalmazott #maradjotthon, vigyázz magadra,  vigyázzunk egymásra üzenetek fontosságára ismert emberek, világsztárok  folyamatosan felhívják a figyelmünket. 

A Kis suttogás című klip abból a feszült, idegőrlő helyzetből indul, melyet mindannyian átélünk a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Most az egészségünk a legfontosabb, aggódunk szeretteinkért, családtagjainkért, ugyanakkor aggódunk bizonytalan jövőnk miatt is, nem tudjuk, mikor játszhatunk, dolgozhatunk újra, mikor találkozhatunk újra szeretett közönségünkkel. A dal kezdő sorai, suttogásai a bennünk lakozó szorongásról, félelemről szólnak, a folytatás azonban ezen túlmutat, és azzal végződik, hogy összefogással, együtt, túljuthatunk a jelen nehézségein. Szeretlek! Aggódom értetek! Maradj otthon! A karantén-dalban elhangzó pozitív mondatokkal a színészek saját családjuknak, szeretetteiknek üzennek. Ha most meg tudunk fogalmazni közös célokat, később van esélyünk együtt tenni is értük” – vallja  a dal zeneszerzője, Szemenyei János.

A péntek esti premiert kéthetes  otthoni munka előzte meg, ami megmutatja, hogy az önkéntes karantén ideje alatt is lehet a négy fal között, a virtuális térben sikeresen együtt alkotni. Miután János felénekelte a kész dalt, Horgas Ádám precíz logisztikai munkájának köszönhetően mind a 168 művésznek elküldték a megfelelő sorokat, akik telefonnal vették fel a kért videórészleteket, majd ezt követte az igényes utómunka Mészáros László közreműködésével. 

„Mindannyian egy szeretetteli közösségben látjuk a kiutat, ezért kézenfekvő volt, hogy szakmánk azon képviselőit mutatjuk meg ebben a közösségi videóban, akikkel az évek során barátságban dolgoztunk együtt, akikkel szívesen fogalmazzuk meg dalunk pozitív gondolatát.”

A Kis suttogás című klipben a nagysikerű Elisabeth előadásunk több szereplője is feltűnik: Bródy Norbert, Fejszés Attila, Kocsis Dénes, Mózes Anita, Szemenyei János és Vastag Tamás mellett láthatunk több olyan művészt is a videóban, akik dolgoztak már együtt társulatunkkal: Jordán Tamást, Kelemen Zoltánt, Miller Zoltánt, Menczel Andreát, Polyák Lillát, Balsai Mónit, Szűcs Kingát, Kecskés Tímeát és Wégner Juditot; Bagó Bertalan, Bezerédi Zoltán, Erdeős Anna és Simon Kornél rendezőket, valamint tavalyi Kortársasjátékunk díjnyertes drámaíróját Fábián Pétert és alkotótársát, Benkó Bencét is.

Szemenyei János - Horgas Ádám: Kis suttogás

 

2020. április 05.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus