Polgármesteri kulisszajárás

 
 

Dr. Dézsi Csaba András polgármesterként először látogatott el a Győri Nemzeti Színházba, ahol Forgács Péter igazgató körbevezette a 41 éves épületben.

A nézőket és a szakmabelieket is mindig ámulatba ejti a város kultikus intézménye, mely nemcsak külsőjét tekintve, de belső adottságait nézve is rengeteg titkot rejt magában. Ezekben a napokban a Nagyszínházban Mozart Szöktetés a szerájból című vígoperáját játsszuk, a polgármestert lenyűgözte a darab impozáns díszlete, mely Cziegler Balázs és Tóth Kázmér keze nyomát dicsérik. A városvezetővel Forgács Péter ismertette az országos viszonylatban is kiemelkedő nagyszínpad paramétereit, technológiai lehetőségeit. A monumentális játéktér adottságainak, felszereltségének, no és a professzionális színészi munkának köszönhetően valósulhatnak meg évadról évadra a magas minőségű, teltházat vonzó előadások.

A jó hangulatú bejáráson szóba került a színház költségvetése, a jelen és jövő tervei, illetve kihívásai. “Köszönöm az élményt, és büszke vagyok arra, hogy Győrnek ilyen színes és sokoldalú színháza van” – fogalmazott végül dr. Dézsi Csaba András, akit örömmel lát vendégül más alkalommal is Forgács Péter igazgató.

Fotó: Marcali Gábor

2020. február 14.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus