A Kortársasjáték rendezői

 
 

November 16-án, szombaton 5. alkalommal rendezzük meg a Győri Könyvszalon keretében Kortársasjáték című drámaíró versenyünket. A meghívott drámaírók után most bemutatjuk rendezőinket.

Benkó Bence

(fotó: K2 Színház honlapja)

Budapesten született 1990-ben. Színész, rendező.
Színészként végzett a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán, majd 2014-ben Fábián Péterrel közösen megalapította a K2 Színházat, a független társulatnak azóta is művészeti vezetője, írója és rendezője. A Színház- és Filmművészeti Egyetem doktori iskolájának hallgatója 2015-től. Írásait, rendezéseit többször jelölték a Színikritikusok Díjára, a 2015-ös THEALTER Fesztiválról elhozta a Kritikusok díját, majd az azt követő évben Junior Prima Díjjal tüntették ki.
Benkó Bence rendező első alkalommal vesz részt egynapos drámaíróversenyben, bár korábban a K2 Színházzal már fogtak olyan kísérletbe, hogy összegyűjtötték baranyai idős emberek történeteit, azokat színdarabbá gyúrták, majd nagy sikerrel bemutatták az Ördögkatlan Fesztiválon. "Jókor jött a győri felkérés. Az idei évadban ugyanis a K2 Színházzal arra készülünk, hogy Fábián Péter barátommal egy adott hírből egy éjszaka alatt írjunk meg egy darabot, amit másnap a társulatunk ad elő. Bár nem ismerem a Győri Nemzeti Színház művészeit, de ez inkább inspirál, semmint hátráltat, a sikeres együttes alkotás feltétele ugyanis a nyitottság és frissesség. Az idő rövidsége miatt a csapatmunka jelentősége felértékelődik, a színészek aktív jelenlétére már az olvasópróbán szükség lesz”- mondta az előkészületekről Benkó Bence rendező.

Bródy Norbert

Nyíregyházán született. Színész, rendező.
A Nemzeti Színház Színiakadémiáját 1996-ban végezte el. A Békéscsabai Jókai Színház, a Budapesti Operettszínház, majd a Nemzeti Színház tagja volt, 2011-ben csatlakozott a Győri Nemzeti Színházhoz. Foglalkoztatott, sikeres művésze a teátrumnak. Az idei évad bemutatóiban, Tasnádi István Szibériai csárdás című darabjában Serevszkij adjutánst, Szabó Madga Régimódi történetében Majthényi Bélát alakítja.
Színészetet tanít diákoknak, országszerte rendez. Szívesen állít színpadra vígjátékokat és zenés műveket (Abigél, Fame, A dzsungel könyve, A padlás). Az utóbbi évek rendezései: Egy szoknya egy nadrág (2016), Páratlan páros (2018), Gellérthegyi Álmok (2018), A kék csodatorta (2019). Színészként vett már részt Kortársasjátékon, rendezőként azonban most debütál. “Jól ismerem a győri kollégáimat. Természetesen van bennem némi izgalom, hogy ebben az új szerepben, rendezőként sikerül-e megállni a helyem köztük. Bízom benne, hogy elfogadják az instrukcióimat, és, hogy mindenki nagy figyelemmel, jókedvvel teszi majd a dolgát. A színészek és az írók adottan jók, a kérdés csak az, hogy milyen témát kapnak, és abból mit tudnak majd kihozni. Szeretnék olyan művel dolgozni, amiben minden megvan ahhoz, hogy elnyerje a közönség tetszését, szeretném őket megnevettetni” – árulta el a színész-rendező, Bródy Norbert.

Funtek Frigyes

1958-ban Szanyban született. Színész, rendező, egyetemi tanár.
Az Ybl Miklós Építőipari Főiskola üzemmérnök szakán végzett 1979-ben. Majd tanulmányait az akkori Színház- és Filmművészeti Főiskolán folytatta, Kerényi Imre osztályában színészként 1984-ben diplomázott. Pályafutását a Nemzeti Színházban kezdte, majd 1988-ban Párizsba költözött. 1999-2007 között az Udinei Színiakadémia - Nemzetközi Balett Főiskola színjátszás tanára volt. A Győri Nemzeti Színház prózai tagozatának művészeti vezetőjeként is dolgozott. Számos meghatározó színházi és filmes alakítás gazdagítja szakmai életútját.
Rendezései a Győri Nemzeti Színházban: Pygmalion (2008), Rinocérosz (2009), Függöny fel! (2010), Moliére, avagy álszentek összeesküvése (2010), Equus (2011), Tóték (2012), Két úr szolgája (2018), A király beszéde (2019). Most először vesz részt drámaíróversenyben. “Végtelenül szervezett ember vagyok, okosan beosztom majd a rendelkezésemre álló időt. Mindent sokkal sűrűbbre kell fogni. Tapasztalatom szerint a koncentráció csodákra képes. Miután a Győri Nemzeti Színház társulata rendkívül felkészült és fegyelmezett, nem lesz nehéz dolgom szombaton” – mondta nevetve a népszerű rendező, Funtek Frigyes.

Online jegyvásárlás kezelési költség nélkül

Bemutatjuk a drámaírókat

 

2019. november 11.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus