Figaro és a násznép Olaszországba utazik

 
 

Mozart örök klasszikusa, a Figaro házassága című vígopera szentendrei bemutatója óta elkápráztatta már a szegedi, a debreceni és a győri közönséget is. A Co-Opera együttműködésében létrejött látványos előadást az operabarátok még e hónapban láthatják Nagyszínházunkban. A vígopera most Olaszországba kapott meghívást, március 15-én Verbania közönsége is élvezheti egy alkalommal Szabó Máté lendületes rendezését, méghozzá eredeti, olasz nyelven.

 

A Co-Opera legfontosabb feladata, hogy a hazai vidéki operatársulatok együttműködésében magas színvonalú, értékes előadások születhessenek. A gazdasági, művészeti társuláshoz a tavalyi évadtól csatlakozott a Győri Nemzeti Színház is. Nagy sikerrel mutattuk be a koprodukcióban megszületett Rossini művet, A sevillai borbély című operát. A gyümölcsöző közös munka az idei évadban is folytatódott, már Mozart mesterművével, színházunk magánénekeseinek, énekkarának és zenekarának közreműködésével. A győri előadások karmesterei Medveczky Ádám és Silló István zeneigazgatónk. Kollégáink szaktudásának köszönhetően, a Figaro házassága című előadás díszlete is itt készült műhelyünkben, a jelmezeket újra a szegediek varrták, és a budapesti próbákat követően az újonnan csatlakozó debreceni Csokonai Színház biztosította a főpróbahéten szükséges próbahelyiségeket. A Co-Opera beváltotta tehát a hozzáfűzött reményeket, küldetését nemcsak hazai sikere, de első külföldi vendégszereplése is visszaigazolja.

Színházunk műszaki stábja már szerdán elindult Verbania felé, őket csütörtökön a koprodukció művészei követik, a sikeres megérkezés után megkezdődik a díszlet építése, a színpad és a világítás beállítása a 21.századi, Il Maggiore multifunkcionális rendezvényközpontban.

Március idusán a délutáni próba után 21 órakor már a hazai és nemzetközi szinten jegyzett operasztárok feladata lesz, hogy meghódítsák az észak-olaszországi közönséget. Az eredeti nyelvű produkcióban közreműködik Kendi Lajos, Fodor Beatrix, Keszei Bori, Pataki Bence, Kálnay Zsófia, Busa Tamás, Farkasréti Mária, Biri Gergely, Takács Zoltán, Németh-Nagy Johanna, Laborfalvi Soós Béla és a Győri Nemzeti Színház énekkara. Kiváló zenekarunkat Silló István vezényli péntek este.

2019. március 14.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus