Tolnay Pál-díjat kapott Molnár Tamás

 
 
Ünnepélyes keretek között átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő, Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban. A fővárosi eseményen osztották ki az egyik tagszervezet, a Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat is, a Magyar Állami Operaház első mérnökéről elnevezett Tolnay Pál-díjat, amit Molnár Tamás, a Győri Nemzeti Színház műszaki vezetője vehetett át. Az életműdíjjal ezer eurós pénzjutalom, valamint egy - Tolnay Pál portréját és egy színházi jelképet ábrázoló - bronzplakett is jár.
 

Molnár Tamás 1978-ban érkezett világosítóként színházunkhoz, 1981-től fővilágosítója, 1987-től műszaki igazgatója volt a győri teátrumnak.

A kitűnő szakember több végzettséggel is rendelkezik. Számítástechnikus, alakítás technológus üzemmérnök, mozigépész, sőt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán a menedzser szakot is elvégezte. A megszerzett tudását kiválóan tudta kamatoztatni színházi pályafutása alatt.

Alázatos munkáját több díjjal is elismerték. 1985-ben kiváló dolgozója lett a színháznak, és amikor elkészült a Műhelyház 1999-ben, Győr Megyei Jogú Város Ezüst Emlékéremmel tüntette ki. A Kisfaludy terem az ő útmutatásai alapján készült el 2000-ben. Tervezett olyan asztalokat is, amiket a mai napig használunk, sőt több előadásban, mint díszlettervező is részt vett.  

A hétfői budapesti díjkiosztón hangzott el Forgács Péter igazgatónk méltatása, most ebből következik egy részlet:

„Molnár Tamásról szuperlatívuszokban tudok beszélni. Lojalitása és szakértelme a mai napig hozzájárul színházunk magas műszaki felkészültségéhez. Tamás mindig olyan megoldásokkal rukkolt elő, mely nemcsak műszakilag, hanem művészileg is a segítségünkre volt, és van a mai napig. Több jeles szakember dolgozik a SZAKMÁBAN, akik tudásukat Tamásnak köszönhetik, hisz nála, tőle tanultak.
Hogy miért jelöltem a díjra?
Molnár Tamás 1978 óta folyamatosan jelen van a Győri Nemzeti Színház életében. Mind szakmailag, mind emberileg maximálisan méltó erre a díjra. Rengeteg újítás az ő felkészültségének is köszönhető. Lojalitása kimagasló a mai napig. Ezzel szeretnénk alázatos munkáját meghálálni, hogy neveztük őt erre a díjra.
Tamás! A Győri Nemzeti Színház nevében ezúton is köszönöm odaadó munkádat, és azt a szaktudást, amely nélkül színházunk kimagasló műszaki részlege nem jöhetett volna létre.”

Forgács Péter igazgató méltatásához örömmel sorakozik fel a Győri Nemzeti Színház teljes társulata, és szívből gratulál a díjazottnak!

2018. december 12.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus