TAPS-díj 2017

 
 
Idén a Győri Nemzeti Színház rendezte a Kisalföld napilap TAPS-díj átádásának gálaműsorát. A Nagyszínházban a Primadonnák előadás környezetében, Forgács Péter igazgató házigazdasága mellett gurultak a gömbök a díjazottakhoz.

9 kategóriában adta át a díjakat hagyományosan a Nemzet Színésze, az idei évadban Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halóhatatlanok Társulatának tagja. A díjak sorsáról ezúttal is a Kisalföld napilap olvasóinak szavazatai döntöttek.
Elsőként egy új díj talált gazdára. A Győri Nemzeti Színház hamarosan záruló évadában emlékezeteset alakító gyerekszínészekre is lehetett szavazni. A jelöltek: Haszonics Anett, Mezei Blanka, Molcsányi Réka és Pongrácz Barnabás voltak. A kicsi gömböt Pongrácz Barnabás kapta, aki A Pál utcai fiúkban és az Arany című Kszel Attila drabokban játszott.
A Győri Balett év táncművésze Berzéki Melinda lett. A Vaskakas Bábszínház legjobb előadása az olvasók szavazatai szerint a Pinokkió című darab lett, a díjat a rendező, Somogyi Tamás vette át. A Győri Filharmonikus Zenekar legjobb zeneművészének járó díjat Rónaszéki Mónika, fuvolaművész kapta. 
Idén is hirdettek életműdíjast, Pátkai Balázs, a Győri Balett táncművésze kapta az arany színű gömböt.
A tavalyi évben alapított Új Érték-díjat ezúttal a Jobaházi Korlátolt Felelősségű Társulat kapta. Az év legígéretesebb alakításának járó díjat a Vaskakas Bábszínház fiatal művésznője, Markó-Valentyik Anna vehette át. 
Végül a Győri Nemzeti Színház díjai: A legjobb színésznő kategóriában három jelöltünk volt: Töreky Zsuzsa, Mihályi Orsi és Nagy Johanna. A díjat Mihályi Orsi kapta, aki az évadban többek között a Félőlény és a Csoda főszerepeiben volt látható. Az év férfi színésze kategóriában Bede-Fazekas Csaba, Fejszés Attila és Rupnik Károly voltak a jelöltek, a legtöbb szavazatot Bede-Fazeka Csaba kapta, aki a 2016/2017-es évadban a Beatles.hu, a Traviata, A Pál utcai fiúk és az Arany című produkciókban játszott. Az évad legnépszerűbb előadásainak jelöltjei: Farkasok és bárányok, Augusztus Oklahomában, Doktor Zsivágó és Édes életek. A Kisalföld szavazói a Doktor Zsivágót szerették a legjobban, a gömböt a rendező, Forgács Péter vette át Csomós Maritól.
Az este programja a díjátadás mellett Ken Ludwig Primadonnák című bohózata volt. Az előadást Simon Kornél rendezte és kétségtelenül a színház elmúlt időszakának egyik legnagyobb sikertörténete. A TAPS-díj gála nézői nagy örömmel vették a külön erre az alkalomra kifundált gegeket a színpadon.
2017. május 29.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus