Záporpróba 2015

 
 
Különleges záporpróbát tartottunk június 24-én 09.00 órakor. A biztonsági szempontból kiemelkedő jelentőségű próba célja az volt, hogy ellenőrizzük, a tűzvédelmi berendezések hogyan működnének „éles” helyzetben.

A színházi tűzvédelmi berendezések alapvetően három részből állnak:
1. Színpadi locsolótömlők az ezeket tápláló nyomásfokozó rendszerrel
2. Záporberendezés a töltő szivattyúkkal
3. Száraz tűzoltó vezetékek, tűzoltó autóról történő vízellátással

A felsorolt berendezések mindegyikét teszteltük szerda délelőtt, a leömlő vizet a műszaki stáb által felépített speciális fóliamedence gyűjtötte egybe a nagyszínpadon, a medencéből lefolyón keresztül pedig a csatornarendszerbe jutott a 30 köbméternyi víz.

A záporpróba jól sikerült, a tűzoltók és a műszaki kollégák megelégedéssel nyugtázhatják, hogy a színház tűzrendészeti szempontból veszélyes területei biztonságosan védhetők és jól felkészültek tűzvész esetére. A kisebb hibák, melyeket a teszt során felfedeztek, szerencsére javíthatók a következő évad kezdetéig, tehát a szakemberek megállapították, biztonsággal vághat bele a társulat a 2015/2016-os évad programjába.
A záporozó berendezésnek utoljára 1983-ban kellett éles helyzetben bizonyítania, akkor a Hamlet utolsó előadásán keletkezett tüzet oltották el vele sikeresen.

Sok kép hivatalos oldalunkon ide kattintva elérhető


alt
2015. június 25.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus