Újra várja nézőit a Győri Nemzeti Színház

 
 

Szélesre tárja kapuit nézői előtt a Győri Nemzeti Színház

 

GSC_9875 (2).JPG

 

A jelen és a jövő színháza mottóval hirdettük meg 21/22-es évadunkat

Rendhagyó módon július 1-jével hirdettük meg új évadunkat. A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Bakos-Kiss Gábor csütörtökön mutatta be a teátrum következő évi repertoárját, melynek mottója „A jelen és a jövő színháza”. Előadásainkban a színházi hősökről mesélünk, mintegy  reagálva az elmúlt másfél év pandémiában eltöltött kihívásaira. Bemutatóinkkal az igényes szórakoztatás és a közös gondolkodás mellett teszünk hitet, a letisztultság és az elegancia jegyében.

Az ünnepi eseményen Rózsavölgyi László, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke biztosította a társulatot a város bizalmáról és további támogatásáról, majd köszöntötte az új igazgatót. „Bakos-Kiss Gábor…pályázatában magasra tette a lécet: amellett, hogy többtagozatú színházban, kortárs darabokban, nemzetközi színtérre történő kilépésben gondolkodik, nagyon fontos számára a színház közösségalkotó, életformáló szerepe.”

Velekei László, a Győri Balett igazgatója elmondta, társulatuk két bemutatóval készül a következő évadban. „Nehéz év áll mögöttünk. Megtapasztaltuk a legrosszabbat, ami egy előadóművésszel, egy alkotóval, egy társulattal megtörténhet: elveszítettük Önöket, a közönségünket. A veszteségből azonban erőt kovácsoltunk ahhoz, hogy új dolgok irányába induljunk, hogy minden körülmények között és eszközzel eljussunk Önökig!” A társulat művészeti vezetője, Lukács András The Waves című darabja egyszerre lesz gyönyörű és fájdalmas, míg Velekei László koreográfiája, a Mimi című előadás minden bizonnyal  felkavarja és elkápráztatja a közönséget.

Ezt követően színházunk igazgatója, Bakos-Kiss Gábor mutatkozott be a sajtótájékoztató résztvevőinek. „Az elmúlt hónapok megmutatták mennyire nagy szükség van a színházra, és a közönséggel való élő kapcsolatra - fogalmazott köszöntőjében. - Sok tragédiát kellett átélnünk, és most jött el az előadóművészek ideje, mert meg kell vigasztalni a lelkeket. Ezt tehetjük elegánsan, szórakoztatóan, vagy markánsan elgondolkodtatóan. A hétköznapi hősök embert próbáló munkája után most a színházi hősöket kell segítségül hívnunk, hogy beszéljenek az életről, az életigenlésről.” Ehhez kapcsolódóan a győriek már láthatják a teátrum főbejáratának homlokzatára felkerült egy Peter Brook-idézet. ,,A színház mindenekelőtt az élet” - erre a gondolatiságra fűzzük fel az új bemutatókat. Az előadásokat továbbra is a Nagyszínpadon és a Kisfaludy Teremben játsszuk, illetve folytatjuk a Vill-Korr Sulibérletet Gasztonyi László nagylelkű támogatásának köszönhetően. A bérletes előadások pótlása után az első nagyszínpadi produkciónk Goldoni Mirandolinája lesz, mely szeptember 25-én debütál. A következő évad bizonyos szempontból hibrid, áthozzuk az elmúlt évadból a Szerelmes Shakespeare, az Esőember és a Bánk bán bemutatóját. Többek között új előadásként karácsony előtt tűzzük műsorra a Puskás című musicalt győri színészekkel, élő zenekari változatban. 

Bakos-Kiss Gábor az együttgondolkodás és a csapatmunka híve, ezért hívta életre a Művészeti Tanácsot, melynek tagjai Bede-Fazekas Csaba, Kossuth-díjas operaénekes, színész, Silló István zeneigazgató, Nagy Balázs színész, illetve Zakariás Zalán, a teátrum művészeti vezetője és Bereczki Ágota dramaturg. A közös alkotómunka célja, hogy minőségi, nemzetközi szintű előadások jöjjenek létre, a kicsiktől a szépkorúakig szórakoztassák és gondolkodtassák a nagyérdeműt.

A társulat alig várja, hogy újra alkosson, hogy a közönség elé álljon. Készülünk gőzerővel az új évadra, az elmúlt hetekben három darabunknak már megtartottuk az olvasópróbáját. Győrt is köszöntjük királyi várossá válásának 750. évfordulóján. A Győr+ Médiával együttműködve született meg az ,,Itt járok köztetek” című minisorozatunk, melyben hat győri híresség, történelmi személy életútját idézzük meg, Posonyi Takács László tollából és rendezésében. Az első részt július 7-én vetíti a Győr+ TV.

A Győri Nemzeti Színház augusztus végén nyitja meg kapuit, elkezdjük pótolni az elmaradt bérletes előadásokat. Jegypénztárunk július 2-val várja az érdeklődőket, az új évadra szóló Sikerbérletet személyesen és online is megvásárolhatják.

Közönségünket tehát arra biztatjuk, vegye fel velünk a kapcsolatot!

TÁJÉKOZTATÓ BÉRLETESEINKNEK

SIKERBÉRLET

2021. július 01.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus