Újra várja nézőit a Győri Nemzeti Színház

 
 

Szélesre tárja kapuit nézői előtt a Győri Nemzeti Színház

 

GSC_9875 (2).JPG

 

A jelen és a jövő színháza mottóval hirdettük meg 21/22-es évadunkat

Rendhagyó módon július 1-jével hirdettük meg új évadunkat. A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Bakos-Kiss Gábor csütörtökön mutatta be a teátrum következő évi repertoárját, melynek mottója „A jelen és a jövő színháza”. Előadásainkban a színházi hősökről mesélünk, mintegy  reagálva az elmúlt másfél év pandémiában eltöltött kihívásaira. Bemutatóinkkal az igényes szórakoztatás és a közös gondolkodás mellett teszünk hitet, a letisztultság és az elegancia jegyében.

Az ünnepi eseményen Rózsavölgyi László, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke biztosította a társulatot a város bizalmáról és további támogatásáról, majd köszöntötte az új igazgatót. „Bakos-Kiss Gábor…pályázatában magasra tette a lécet: amellett, hogy többtagozatú színházban, kortárs darabokban, nemzetközi színtérre történő kilépésben gondolkodik, nagyon fontos számára a színház közösségalkotó, életformáló szerepe.”

Velekei László, a Győri Balett igazgatója elmondta, társulatuk két bemutatóval készül a következő évadban. „Nehéz év áll mögöttünk. Megtapasztaltuk a legrosszabbat, ami egy előadóművésszel, egy alkotóval, egy társulattal megtörténhet: elveszítettük Önöket, a közönségünket. A veszteségből azonban erőt kovácsoltunk ahhoz, hogy új dolgok irányába induljunk, hogy minden körülmények között és eszközzel eljussunk Önökig!” A társulat művészeti vezetője, Lukács András The Waves című darabja egyszerre lesz gyönyörű és fájdalmas, míg Velekei László koreográfiája, a Mimi című előadás minden bizonnyal  felkavarja és elkápráztatja a közönséget.

Ezt követően színházunk igazgatója, Bakos-Kiss Gábor mutatkozott be a sajtótájékoztató résztvevőinek. „Az elmúlt hónapok megmutatták mennyire nagy szükség van a színházra, és a közönséggel való élő kapcsolatra - fogalmazott köszöntőjében. - Sok tragédiát kellett átélnünk, és most jött el az előadóművészek ideje, mert meg kell vigasztalni a lelkeket. Ezt tehetjük elegánsan, szórakoztatóan, vagy markánsan elgondolkodtatóan. A hétköznapi hősök embert próbáló munkája után most a színházi hősöket kell segítségül hívnunk, hogy beszéljenek az életről, az életigenlésről.” Ehhez kapcsolódóan a győriek már láthatják a teátrum főbejáratának homlokzatára felkerült egy Peter Brook-idézet. ,,A színház mindenekelőtt az élet” - erre a gondolatiságra fűzzük fel az új bemutatókat. Az előadásokat továbbra is a Nagyszínpadon és a Kisfaludy Teremben játsszuk, illetve folytatjuk a Vill-Korr Sulibérletet Gasztonyi László nagylelkű támogatásának köszönhetően. A bérletes előadások pótlása után az első nagyszínpadi produkciónk Goldoni Mirandolinája lesz, mely szeptember 25-én debütál. A következő évad bizonyos szempontból hibrid, áthozzuk az elmúlt évadból a Szerelmes Shakespeare, az Esőember és a Bánk bán bemutatóját. Többek között új előadásként karácsony előtt tűzzük műsorra a Puskás című musicalt győri színészekkel, élő zenekari változatban. 

Bakos-Kiss Gábor az együttgondolkodás és a csapatmunka híve, ezért hívta életre a Művészeti Tanácsot, melynek tagjai Bede-Fazekas Csaba, Kossuth-díjas operaénekes, színész, Silló István zeneigazgató, Nagy Balázs színész, illetve Zakariás Zalán, a teátrum művészeti vezetője és Bereczki Ágota dramaturg. A közös alkotómunka célja, hogy minőségi, nemzetközi szintű előadások jöjjenek létre, a kicsiktől a szépkorúakig szórakoztassák és gondolkodtassák a nagyérdeműt.

A társulat alig várja, hogy újra alkosson, hogy a közönség elé álljon. Készülünk gőzerővel az új évadra, az elmúlt hetekben három darabunknak már megtartottuk az olvasópróbáját. Győrt is köszöntjük királyi várossá válásának 750. évfordulóján. A Győr+ Médiával együttműködve született meg az ,,Itt járok köztetek” című minisorozatunk, melyben hat győri híresség, történelmi személy életútját idézzük meg, Posonyi Takács László tollából és rendezésében. Az első részt július 7-én vetíti a Győr+ TV.

A Győri Nemzeti Színház augusztus végén nyitja meg kapuit, elkezdjük pótolni az elmaradt bérletes előadásokat. Jegypénztárunk július 2-val várja az érdeklődőket, az új évadra szóló Sikerbérletet személyesen és online is megvásárolhatják.

Közönségünket tehát arra biztatjuk, vegye fel velünk a kapcsolatot!

TÁJÉKOZTATÓ BÉRLETESEINKNEK

SIKERBÉRLET

2021. július 01.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM