Meghirdettük 2019/2020-as évadunkat

 
 

Korok és történetek címmel meghirdettük következő, 2019/2020-as évadunkat. Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az összes bemutatónkat itt, a 40 éves színházépületben játsszuk, a Nagyszínházban, illetve a Kisfaludy teremben.  Az izgalmas műsortervet Forgács Péter színházigazgató és Kiss János, a Győri Balett vezetője mutatta be a sajtó képviselőinek, valamint meghívott vendégeiknek. 

A csütörtöki sajtótájékoztatón köszöntöttük Győr Megyei Jogú Város képviseletében Radnóti Ákos alpolgármestert, Páternoszter Piroska Polgármesteri biztost, Sándorfi Róbertet, a Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztály főosztályvezetőjét, Rózsavölgyi Lászlót, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökét, valamint Hermann-né Gesztrich Nikolettát, a Kulturális Osztály osztályvezetőjét. Forgács Péter ismét köszönetet mondott Gasztonyi Lászlónak, a Vill-Korr Hungária Kft. ügyvezetőjének a Sulibérlet támogatásáért, amely a következő évadban is folytatódik.

Radnóti Ákos alpolgármester köszöntőjében a Klasszikus évad több bemutatóját dicsérte, többek között a Különös házasság és a Két úr szolgája előadásokat.
A közelgő jövőről is szólt. 2020 nyarától indul a teátrum teljes rekonstrukciója. Az alpolgármester kiemelte, stabil a Győri Nemzeti Színház gazdálkodása, ehhez a költségeket a Magyar Kormány és az önkormányzat továbbra is biztosítja.

Páternoszter Piroska Polgármesteri biztos arról szólt, hogy a színház körüli régészeti feltárások tovább folytatódnak. A kiviteli tervek nyárra készülnek el, akkor írják ki a közbeszerzési pályázatot. A felújítással, a költöztetéssel kapcsolatban több mint egy éve zajlik az egyeztetés, azért hogy a teljes rekonstrukciót követően a közönség és a társulat egy XXI. századi, modern, minden igényt kielégítő épületbe térhessen vissza.

Az új évaddal kapcsolatban Forgács Péter igazgató elmondta, hogy a darabok mindegyike egy-egy meghatározó korszakba vezet vissza. Igaz történetek ihlette darabokkal készülünk, amelyek valós eseményeket dolgoznak fel.
Meghirdettük nagysikerű nyílt napunkat, az 1 nap a kulisszák mögött IX. rendezvényét. A regisztráció kezdete április 12-én, pénteken 9.00 órától indul a színház szervezési osztályán. Bővebb információkat ITT talál a programokkal kapcsolatban.

Idén 40 éves a Győri Balett társulata. Kiss János igazgató elmondta, 2019. november 2-án egész napos ünnepi rendezvénysorozattal készülnek, majd november 9-én debütál Velekei László koreográfiája, az Anna Karenina.

Silló István, a Győri Nemzeti Színház zeneigazgatója és karmestere a Co-Opera társulás fontosságáról és sikeréről szólt. A sevillai borbély, a Figaro házassága után 2020-ban egy újabb Mozart művet láthatunk, Juronics Tamás rendezésében.
Kiemelkedő szakmai elismerésnek tartja, hogy az opera hazájában, Olaszországban is megmérettette magát színházunk zenei tagozata, hiszen március 15-én nagy sikerrel mutattuk be a Figaro házasságát Verbániában.

Elfogadta meghívásunkat Bori Réka, az Elisabeth című musical címszereplője, aki a Már nem én lennék című kultikus dalt énekelte el Silló István kíséretével. Vendégünk volt Szemenyei János is, aki Lucheni szerepében lép majd a győri közönség elé a következő évad kiemelt produkciójában.  

Kszel Attila író, rendező az ifjúsági előadások küldetését méltatta. Szórakoztató, zenés történetei elvezetnek bennünket a felvilágosodás és az antikvitás korába.

A 2019/20-as évad műsora

Nagyszínház

Tasnádi István: Szibériai csárdás (zenés romantikus játék)
Rendező: Tasnádi Csaba

Szabó Magda: Régimódi történet (családtörténet)
Rendező: Bagó Bertalan

Győri Balett: Anna Karenina
Koreográfus: Velekei László

Lévay Szilveszter – Michael Kunze: Elisabeth (musical)
Rendező: Forgács Péter
Koreográfus: Kováts Gergely Csanád

Co-Opera
Wolfgang Amadeus Mozart: Szöktetés a szerájból (opera)

Rendező: Juronics Tamás

Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté (vígjáték)
Rendező: Szűcs Gábor

Peter Shaffer: Amadeus (színjáték)
Rendező: Méhes László

Kisfaludy terem

David Seidler: A király beszéde (dráma)
Rendező: Funtek Frigyes

Agatha Christie: Váratlan vendég (krimi)
Rendező: Forgács Péter

Vill-Korr Sulibérlet

Gasztonyi László már 6. alkalommal támogatja a gyerekek színházba járását.

Kszel Attila: La Fontaine, avagy a csodák éjszakája (színmű)
Rendező: Kszel Attila

Kszel Attila: Róma réme (zenés színmű)
Rendező: Kszel Attila

Szilágyi Andor: Leánder és Lenszirom (mese)
Rendező: Gábor Sylvie                     

 

Műsoron marad

Nagyszínház: A padlás | Bob herceg | István, a király | Primadonnák

Kisfaludy terem: A Pál utcai fiúk | Két úr szolgája | Ludas Matyi jr.

 

Bérletezés

A következő évadban a bérletek struktúrája nem változik, közönségünk mintegy 18 lehetőség közül választhat. A jegyek és bérletek ára a Korok és történetek elnevezésű évadban 10 %-kal emelkedik, kivéve a Vill-Korr Sulibérletet, köszönhetően Gasztonyi László nagylelkű támogatásának. A törzsvásárlói kedvezményt továbbra is biztosítjuk bérletes nézőink számára.

Bérletújítás: 2019. május 6-tól május 31-ig

Az előző évadban megszokott ülőhelyeket csak ebben az időszakban tudjuk biztosítani, vagy foglalásban tartani. Amennyiben bérletét más napra vagy helyre szeretné cserélni, kérjük, igényét a fenti időszakban jelezze a színház szervezési osztályán! A változtatási igények feldolgozása június 3-án történik, az új helyekkel kapcsolatosan érdeklődni június 4-től lehet.

Új bérletvásárlóinkat

2019. június 4-től június 28-ig és 2019. augusztus 26-tól az utolsó bérlet zárásáig várjuk a szervezési osztályon.

Részletfizetés

kizárólag 2019. június 28-ig kifizetett első részlet esetén lehetséges (augusztus 26-tól részletfizetés nem kérhető). A második részlet befizetésének határideje: 2019. november 30.

 

 

2019. április 11.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus