Uniós pályázatban a Ludas Matyi jr.

 
 

Színházunk mindig örömmel fogadja és látja vendégül a város és a környék iskoláinak tanulóit. Fontosnak tartjuk a fiatalok élményalapú megszólítását, hiszünk előadásaink erejében, az eredmények minket igazolnak vissza. Évadról évadra több nagyszínházi bérletünkben is üdvözölhetjük a fiatalabb generáció képviselőit. Sőt, az országos szinten is egyedülálló kezdeményezésünk, a Vill-Korr Sulibérlet bemutatóit teltház és siker koronázza a kezdetek óta.

 

A most induló „Szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című uniós pályázatnak köszönhetően, a Ludas Matyi jr. előadás főpróbáját közel ötven diák tekintette meg. A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum helyi tagintézményeiből érkező tanulók közül, többen most jártak először a Kisfaludy teremben.

Az 550 millió forint értékű GINOP pályázatban szereplő, a „szabadidő hasznos eltöltésére irányuló” vállalás segíti a diákok tanulását, a csoportban való együttműködésüket. E célkitűzés javítja a magatartásbeli problémákat, és növeli az órákon való aktivitást. A decemberi Vill-Korr Sulibérletes bemutató erre tökéletesen alkalmas volt, hiszen Fazekas Mihály történetének újragondolása, a zenés darab erkölcsi üzenete remek témája lehet akár egy rendhagyó osztályfőnöki órának is.

A főpróbát követően a pedagógusok és a diákok írásos beszámolója nagyon pozitív volt. A tanulók tetszését maximálisan elnyerte Kszel Attila írónk, rendezőnk felújított darabja, amit 14 évvel ezelőtt már nagy sikerrel bemutattunk. A fiatalokat lenyűgözte a Kisfaludy terem intimitása, a színészek közelsége, a humoros előadásnak köszönhetően a zárkózottabb diákok is hamar feloldódtak. Színházunk és a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum együttműködése kiválóan indult, a tagintézményeikből érkező diákokat a jövőben is szívesen fogadjuk.

2018. december 14.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Személyes jegyvisszaváltás
  Tisztelt Nézőink!Az elmaradt előadásokra váltott jegyek visszatérítését a 2020. május 20-ig online kitöltött nyilatkozatok alapján az Interticket Kft. megkezdte. A online jegyek visszaváltása automatikusan történik. A folyamat lezárásáig szíves türelmüket…
  2020. máj. 25. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Az elmaradt előadások jegyárának visszaigénylése
  Kedves Nézőink!A rendkívüli veszélyhelyzet miatt 2020. március 12-től az évad végéig több mint 100 előadás maradt és marad el színházunkban. A bérletes előadásokat mindenképpen szeretnénk pótolni a veszélyhelyzet elmúltával, a…
  2020. április 29. TOVÁBB OLVASOM