Mi vagyunk az áramlás!

 
 

Győr továbbjutott a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címért folytatott versenyben. A döntést a Magyar Nemzeti Múzeumban megtartott csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatón jelentették be. Ennek értelmében a hét pályázó magyar város közül Győr, Debrecen és Veszprém készülhet a második fordulóra.

A tizenkét tagú zsűri döntését szerdán megelőzte egy zártkörű prezentáció, ahol a hét város (Győr, Debrecen, Eger, Gödöllő, Székesfehérvár, Szombathely és Veszprém) mintegy fél órában foglalta össze pályázatának lényegét.

A győri pályázatot Borkai Zsolt polgármester, dr. Fekete Dávid alpolgármester, dr. Domanyik Eszter, a Városmarketing és Programszervezési Főosztály vezetője, Eduarda Amorim, az Audi ETO átlövője, Németh Csaba, a Győri Nemzeti Színház koncertmestere, Dunai Csenge, a Győri Nemzeti Színház színésznője, Jahoda Maja belsőépítész, Borsa Kata és Pál Kálmán, az Öt Templom Fesztivál szervezői, valamint Weisz Mátyás hazánk legfiatalabb rádiósa mutatta be. A győriek egy rendhagyó, kreatív beszámolóval készültek – mesélte Dunai Csenge. A Győri Nemzeti Színházat kétszeres megtiszteltetés is érte, hiszen a delegációban Csenge mellett foglalt helyet zenekarunk koncertmestere. Németh Csaba természetesen magával vitte hangszerét, és hegedűjátékával nemcsak a megszólalásokat illusztrálta, de a zsűrit is sikerült lenyűgöznie.

MI VAGYUNK AZ ÁRAMLÁS!

Erre a mottóra épül a győri pályázati anyag, ami már elérhető a 2023gyor.hu-ról. Ez igaz Dunai Csengére is, aki az idei évadban szerződött hozzánk. Az Éjjeli menedékhelyben, majd a decemberi Abigél ősbemutatón Gina szerepében sikerült lenyűgöznie a közönséget.  Mint mondja, beleszeretett a város adta kulturális lehetőségekbe, magába szívta a győri áramlat. A budapesti prezentációra való felkérés nagy megtiszteltetés volt számára. „ Nagyon izgalmas volt a feladat. A delegáció tíz tagja egy-egy korosztályt képviselt. A beszámoló sikere az igazi csapatmunkában, a kreatív együttműködésben rejlett.” A pályázati anyag ismertetését Dunai Csenge indította útjára, ő fogta össze a többiek megszólalásait, melyben ki-ki bemutatta Győr múltbéli és jelenkori történelmi, kulturális hagyományait és értékeit, valamint a város nevezetességeit. „Volt nálam egy hatalmas doboz, amiből hol az utakat, majd a folyókat jelképező papírszalagok, hol pedig az intézményeket ábrázoló papír makettek, és a barokk hangulatot idéző álarcok kerültek elő. A prezentáció végére ezek aztán visszakerültek ebbe a nagy dobozba, így szimbolizáltuk, hogy ez a mi történetünk, ez a mi könyvünk!” A győri beszámolót a zsűri tapssal fogadta. Csütörtökön, az eredményhirdetés napján a delegáció tagjai már kézen fogva várták a döntést a Magyar Nemzeti Múzeumban. Ennek értelmében a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért Győr, Debrecen és Veszprém továbbfolytathatja a versengést.

Győr+ Tv Híradó

fotó: Marcali Gábor

 

2018. február 16.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus