Doktor Zsivágó a legjobb vidéki musical

 
 
A Viva la Musical! internetes portál kihirdette a 2017-es Arany Kotta Díj nyerteseit. A Győri Nemzeti Színház Doktor Zsivágója lett a legjobb új vidéki musicalprodukció.

A Viva la Musical! immár hatodik alkalommal adja át az Arany Kotta Díjat, ezúttal a 2016/17-es évad legsikeresebb új fővárosi és vidéki musicalbemutatóinak, illetve a közönség és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt színésznek és színésznőnek. A szakmai zsűri tagjai Nádasi Veronika és Posta Viktor színművészek, valamint Galambos Attila író, műfordító voltak.

Az idei Arany Kotta Díj nyertesei

Legjobb új musicalprodukció: MY FAIR LADY – CENTRÁL SZÍNHÁZ (Rendező: PUSKÁS TAMÁS)

Legjobb színész új musicalprodukcióban: FÖLDES TAMÁS (Lady Budapest – Budapesti Operettszínház)

Legjobb színésznő új musicalprodukcióban: TOMPOS KÁTYA (My Fair Lady – Centrál Színház)

Legjobb új vidéki musicalprodukció: DOKTOR ZSIVÁGÓ – GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ (Rendező: Forgács Péter)

A Viva la Musical! szakmai különdíja: SÖVEGJÁRTÓ ÁRON és KURKÓ JÓZSEF KRISTÓF (Vértestvérek – Turay Ida Színház)

A Legjobb új musicalprodukció kategóriában összesítésben második helyen a Vígszínház előadása, A Pál utcai fiúk (r. Marton László), harmadik helyen pedig a Budapesti Operettszínház Ének az esőben (r. Ifj. Harangozó Gyula és Somogyi Szilárd) produkciója végzett. A közönség ezen felül jelentős számú szavazattal támogatta a Budapesti Operettszínház Szegény Dzsoni és Árnika (r. Szenteczki Zita) és Lady Budapest (r. Somogyi Szilárd) című előadásait is.

A Legjobb színész új musicalprodukcióban kategóriában az összesített szavazatok alapján második helyen Kocsis Dénes (Szegény Dzsoni és Árnika), harmadik helyen pedig Alföldi Róbert (My Fair Lady) végzett. A közönségtől sok szavazatot kapott Serbán Attila (Ének az esőben), valamint Vecsei H. Miklós (A Pál utcai fiúk) is.

A Legjobb színésznő új musicalprodukcióban kategóriában az összesítésben Füredi Nikolett (Aida) végzett a dobogó második fokán, míg a harmadik helyet Gubik Petra (Szegény Dzsoni és Árnika, Frida) érdemelte ki. A közönségszavazásban kimagasló eredménnyel zártak még Janza Kata és Vágó Zsuzsi művésznők is a Lady Budapest musicalben nyjtott alakításaikért. A szakmai zsűri ezen felül kiemelt elismeréssel illette Papadimitriu Athina a Zorba, Szegény Dzsoni és Árnika és a Frida musicalekben nyújtott teljesítményét.

A Legjobb új vidéki musicalprodukció kategóriában az összesítésben a második helyezett a Soproni Petőfi Színház Aida (r. Pataki András) produkciója lett, míg a harmadik helyen holtverseny alakult ki a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Hello, Dolly! (r. Szente Vajk) és a tatabányai Jászai Mari Színház Sztárcsinálók (r. Nagy Viktor) című előadása között. A közönségszavazásban előkelő helyen végzett a Veszprémi Petőfi Színház My Fair Lady (r. Bálint András), illetve a Szegedi Nemzeti Színház Evita c. előadása (r. Juronics Tamás) produkciója.

Idén másodszorra ítélte oda a zsűri A Viva la Musical! szakmai különdíját. Az elismerést Sövegjártó Áron és Kurkó József Kristóf kapják a Vértestvérekben (Turay Ida Színház) nyújtott alakításukért. Galambos Attila, a zsűri elnöke így indokolta a döntést: „Kettejük közös játéka az elszakított ikerpár szerepében a színészi odaadás és egymásra figyelés megrendítően szép példáját mutatta egy puritán, szinte szegényes megvalósításban is gazdag utat bejáró előadásban.”

Az idei díjak átadására az év végétől folyamatosan kerül sor.

Köszönjük szépen a szavazatokat és szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!

 

Forrás: www.vivalamusical.hu

2017. október 02.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus