Évadnyitó 2016/2017

 
 
Olyan gyorsan kezdtünk idén, hogy már túl voltunk két nagyszínházi előadáson, mire elérkezett a 2016/2017-es évadnyitó a Győri Nemzeti Színházban. Szeptember 7-én Forgács Péter köszöntötte Rózsavölgyi Lászlót, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökét, és a nyári szabadság után visszaérkezett társulatot a Nagyszínházban.

A társulati ülést egy perce néma felállással kezdtük, Bedi Eszter, rendezőasszisztens emlékére. Forgács Péter igazgató bejelentette, hogy Esztert és a tavaly elhunyt Pingiczer Csaba színész Kollégát is Posztumusz Örökös Tagnak nyilvánítja. Portréjuk az Előcsarnokban az új helyre költöztetett Örökös Tagok falára került.
Forgács Péter beszélt a felújításokról, a záporberendezés megújításáról, valamint felsorolta, milyen díjakat, elismeréseket kapott a színház a nyári szünetben. Elsőként gratulált Bende Ildikó Szent László-díjához, majd Csankó Zoltánnak, aki a Kaszás Attila-díj egyik várományosa volt. Örömmel jelentette be, hogy Győri Gabi nyerte a Pulcinella-díjat Vidor Fesztiválon. A Primadonnák előadás jelmezeit díjazták a szeptember 1-én Nyíregyházán tartott előadás után.
Az évadnyitón búcsúztunk a nyugdíjba vonuló kollégáktól: Olasz Valéria - énekkari tagtól; Kecskés János – zenekari tagtól valamint Vagyon István – zeneigazgatótól.
Új zeneigazgatót köszöntöttünk Silló István karnagy úr személyében. Régi-új kolléga lett Czechmeister László "Lusta" – szcenikus. Mezei István az új műhelyház vezetőnk, Bonrád István asztalostár vezetőnk lett.
Bakacs Zsolt vette át a zenekarvezetői tisztet. A zenekarban Wéhner Ágnes I. fuvola szólamvezető; Oross Jenei Borbála II. hegedű szólamvezetőként muzsikál a jövőben. Új kolléga még Hipp Judit, énekkari tag és Szabó Anita – gazdasági ügyintéző.
Forgács Péter a közeljövő feladatait is felsorolta, többek között a novemberi Kortársasjáték drámaíróversenyünkről is beszélt, a színészeket kérte, idén is vegyenek részt nagy kedvvel ebben a játékban.
2016. szeptember 09.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus