Budapesti vendégjátékok januárban

 
 
Január hónapra két különleges produkciót hívtunk meg színházunkba, mindkét előadás Budapestről érkezik hozzánk; a Nemzeti Színházból Tamási Áron Vitéz lélek, a Magyar Állami Operaházból pedig a Figaro 2.0 című opera.


Tamási Áron: Vitéz lélek - példázat három felvonásban
Rendező: Vidnyánszky Attila
2016. január 27. szerda 19.00

Balla Péter (Trill Zsolt) hazaérve a háborúból azzal szembesül, hogy elveszítette mindenét, ezért úgy dönt, szerez egy szamarat, és gépek használata helyett saját két kezével építi újjá életét. Régi szerelme, Rozáli (Tenki Réka) elhagyta, Panna (Tóth Auguszta) – aki állandóan felkínálkozik – nem hozza lázba, végül elveszi az ismeretlenből beállító Ambrus (Mécs Károly) halottnak hitt lányát. Balla Péter, aki a hitnek szenteli életét – egy napon meglátja Borókát (Martinovics Dorina), egymásba szeretnek, ám a beteljesülés útjába áll egyebek mellett a lány mogorva apja, Lázár (Horváth Lajos Ottó) is.
Tamási Áron meséjének humoros szálát erősíti Nikita (Reviczky Gábor) és Sára (Nagy Anna) története.
A népmesei végkifejletben mindenki hófehér ruhában lép a színre és boldogan sürgölődik Péter házszentelőjén, égi és földi szerelem egyesül. A Vitéz lélek előadásnak különös ízt ad a székely nyelv szépsége.

Szereplők: Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó, Mécs Károly, Rubold Ödön, Martinovics Dorina, Reviczky Gábor, Nagy Anna, Tóth László, Tenki Réka, Trokán Nóra, Tóth Auguszta, Varga József, Újvári Zoltán


Figaro 2.0 – opera két részben
Rendező: Hábetler András
2016. január 25. hétfő 18.00

Hábetler András operaénekes és rendező: „Ami a könnyűzenében John Lennon és Paul McCartney, a musicalben Lloyd Webber és Tim Rice, az az operában Mozart és Lorenzo da Ponte, a tökéletes szerzőpáros. Kettejük találkozásának eredménye a zseniális Figaro. Ennek szereplői nem legyőzhetetlen hősök vagy félistenek, hanem a gróf, a grófné, a szobalány, az inas, a kertész. Katartikus élmény, ha egy műalkotásban magunkra ismerünk - a produkció megmutatja, hogy ez operaszínpadon is lehetséges.” A zenét Köteles Géza, karmester hangszerelése teszi maivá, az ismert dallamokat különleges összeállítású zenekar játssza.

Szereplők: Kovács István, Fodor Beatrix, Cser Krisztián, Keszei Bori, Farkasréti Mária, Szvétek László, Kun Ágnes Anna, Megyesi Zoltán, Bucsi Annamária, Hábetler András, Pataki Bence

Jegyek a színház jegypénztárában és on-line is válthatóak, (3.200/2.900/2.500Ft-os áron) Iskolai csoportok számára jegyek kedvezményes áron foglalhatóak, érdeklődjön szervezési osztályunkon!

2015. november 23.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus